Інгредієнти:
– ковбаса (бажано варена) або ж куряче філе – 350 г;
– великі картоплини – 4 шт.;
– свіжі огірки – 5 шт.;
– курячі яйця – 5 шт.;
– жирний майонез – до 450 г;
– свіжа цибуля і кріп – 1 пучок;
– кип’ячена вода – 2,5 л;
– сіль, перець, спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Заздалегідь слід закип’ятити воду і дати їй охолонути за кімнатної температури. Якщо було придбане куряче філе, його також відварюють. В окрему каструлю кладуть яйця, картоплю і варять протягом 10 хвилин.
Варені продукти дрібно нарізаються. Якщо була придбана ковбаса, вона кришиться кубиками.
Цибуля і кріп ретельно миються та видаляються стебла. Після цього слід дрібно нарізати зелень.
Огірки ріжуться в останню чергу. Їх слід ретельно помити й очистити від шкірки. Це робиться для того, щоб страва не гірчила.
Інгредієнти слід поетапно скласти у велику миску або каструлю, об’єм якої 3 літри.
Додати майонез, сіль, перець, спеції.
Інгредієнти слід ретельно перемішати.
Далі додається охолоджена кип’ячена вода.
Знову все слід перемішати.
Кухарі рекомендують після приготування окрошки поставити страву на кілька годин у холодильник. Там вона дійде до потрібної консистенції й насититься усіма інгредієнтами. Після цього окрошку можна подавати на стіл.
Також можна просту воду замінити газованою.
Смачного!