ko.net.ua

Окрошка на майонезі

Інгредієнти:

– ковбаса (бажано варена) або ж куряче філе – 350 г;

– великі картоплини – 4 шт.;

– свіжі огірки – 5 шт.;

– курячі яйця – 5 шт.;

– жирний майонез – до 450 г;

– свіжа цибуля і кріп – 1 пучок;

– кип’ячена вода – 2,5 л;

– сіль, перець, спеції – за смаком.

Спосіб приготування

Заздалегідь слід закип’ятити воду і дати їй охолонути за кімнатної температури. Якщо було придбане куряче філе, його також відварюють. В окрему каструлю кладуть яйця, картоплю і варять протягом 10 хвилин.

Варені продукти дрібно нарізаються. Якщо була придбана ковбаса, вона кришиться кубиками.

Цибуля і кріп ретельно миються та видаляються стебла. Після цього слід дрібно нарізати зелень.

Огірки ріжуться в останню чергу. Їх слід ретельно помити й очистити від шкірки. Це робиться для того, щоб страва не гірчила.

Інгредієнти слід поетапно скласти у велику миску або каструлю, об’єм якої 3 літри.

Додати майонез, сіль, перець, спеції.

Інгредієнти слід ретельно перемішати.

Далі додається охолоджена кип’ячена вода.

Знову все слід перемішати.

Кухарі рекомендують після приготування окрошки поставити страву на кілька годин у холодильник. Там вона дійде до потрібної консистенції й насититься усіма інгредієнтами. Після цього окрошку можна подавати на стіл.

Також можна просту воду замінити газованою.

Смачного!