ko.net.ua

Простий рецепт бісквіта

Інгредієнти:

– 5 яєць (якщо яйця маленькі, то 6),

– 1 склянка цукру (200 г),

– 1 склянка борошна (160 г),

– масло вершкове для змащування форми.

Спосіб приготування

Відділити жовтки від білків. Міксером збити білки до м’яких піків. Додаючи частинами цукор (загалом трохи більше, ніж пів склянки), збити білки до твердих піків.

Збити жовтки до побіління, потроху додаючи решту цукру. Акуратно перекласти суміш із жовтків у білки і перемішати. Частинами ввести борошно, просіюючи просто в суміш.

Дно форми для випікання (22 см у діаметрі) застелити пекарським папером. І папір, і стінки змастити маслом. Вилити тісто у форму й розрівняти. Покласти в гарячу духовку і випікати приблизно 45 хв. при температурі 180°С.

Вийняти з духовки і дати охолонути у формі.

Бісквіт можна їсти як є, а можна розрізати на кілька коржів, змастити їх кремом або перекласти ягодами і зверху залити глазур’ю.

Смачного!