ko.net.ua

Салат із черемші

Інгредієнти:

– черемша – 200 г,

– огірок – 1 шт.,

– яйця – 3 шт.,

– цибуля зелена – 50 г,

– сіль, перець чорний – за смаком,

– майонез – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Для цього салату краще використовувати першу молоду черемшу з яскраво-зеленим листям, яке ще не повністю розгорнулося.

Черемшу дуже ретельно промити під проточною водою, це можна зробити в друшляку. Струсити листя, щоб прибрати зайву воду, видалити стрілки (квітконоси), якщо вони є.

Можна брати як самі листки, так і їхні черешки. Якщо черешки досить жорсткі та довгі, тоді їх краще зрізати й використати для приготування іншої страви.

Нарізати листя шматочками середнього розміру. Зелену цибулю подрібнити ножем. Три яйця, зварені круто й охолоджені до кімнатної температури, очистити від шкаралупи. Нарізати кубиками середнього розміру.

Помити огірок і нарізати кубиками такого ж розміру, як і варені яйця. Якщо шкірка товста й жорстка, її бажано зрізати.

Скласти всі продукти в глибоку миску. Додати сіль, перець за смаком і заправити майонезом, сметаною або олією. Сметану та майонез можна використовувати й разом (змішати в будь-якій пропорції і заправити салат).

Акуратно перемішати салат. Подавати негайно, інакше зелень та огірок пустять сік, і страва стане водянистою й не такою смачною.

За бажанням можна додати консервовану кукурудзу або зелений горошок, смак буде набагато яскравішим.