ko.net.ua

Кіфлики

Інгредієнти:

– борошно – 500 г,

– холодне масло – 250 г,

– сметана – 150 г,

– цукрова пудра з ванільним цукром – для обсипання кіфликів,

– для начинки – будь-яке варення густої консистенції.

Спосіб приготування

Борошно просіяти, покласти шматочки масла. Добре перетерти в крихту й додати сметану.

Замісити тісто однорідної, м’якої консистенції. Якщо воно вийде твердим і тугим, треба додати ще сметани.

Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на одну годину, а краще на ніч.

Якщо після цього тісто стане занадто твердим, слід залишити його при кімнатній температурі на 30 хвилин трохи нагрітися.

Поділити на три-чотири частини. Кожну розкачати на робочій поверхні, притрушеній борошном, у прямокутний пласт завтовшки близько 3 мм.

Розрізати на квадратики 7х7, посередині покласти варення, скрутити в ріжок. Краї защипати (можна також і по шву) і сформувати кіфлики. Випікати при температурі 200°С приблизно 15–25 хвилин до золотистого кольору. Готові кіфлики посипати цукровою пудрою.

Смачного!