ko.net.ua

Перловка з грибами

Інгредієнти:

– перловка – 2 скл.,

– олія (соняшникова чи оливкова) – 2 ст. л.,

– цибуля – 1 шт.,

– часник – 3 зубчики,

– лісові горіхи – 300 г,

– печериці – 300 г,

– свіжий чебрець – 2–3 гілочки,

– соєвий соус – 2 ст. л.,

– сіль за смаком.

Спосіб приготування

Перловку перебираємо та промиваємо кілька разів у холодній воді, поки вода не стане прозорою. У каструлю наливаємо 6 склянок холодної води й відразу додаємо підготовлену крупу.

Паралельно починаємо готувати гриби – миємо, чистимо й нарізаємо зручним способом.

Подрібнюємо цибулю та часник.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо цибулю і смажимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім вкидаємо гриби і смажимо ще 5 хвилин до готовності.

Додаємо чебрець, сіль, перець і часник.

Готову перловку кидаємо на друшляк, а потім додаємо до грибів.

Перемішуємо і прогріваємо вміст сковороди кілька хвилин.

У кінці заливаємо соєвий соус і гарненько перемішуємо. Подаємо гарячим.

Смачного!