
Вегетаріанський плов із гарбузом

Інгредієнти:
– олія – 100 г,
– цибуля – 2 шт.,
– морква – 2–3 шт.,
– часник – 1 головка,
– солодкий гарбуз – 200 г,
– довгозернистий рис – 300 г,
– сіль – 1 ст. л.,
– сухофрукти (родзинки, чорнослив тощо) – 1 жменя,
– барбарис, куркума, зіра – за смаком.
Спосіб приготування
Рис кілька разів промийте та замочіть у прохолодній воді, поки готуєте овочі.
Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими брусочками, гарбуз – кубиками.
У казані або глибокій каструлі розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості. Поверх неї покладіть моркву, злегка посоліть, посипте зірою, барбарисом, куркумою і залишіть тушитися під кришкою 10 хвилин на слабкому вогні.
На моркву викладіть гарбуз із цілою головкою часнику та сухофруктами.
Одразу ж накрийте гарбуз шаром рису, добре посоліть його та розрівняйте.
Влийте гарячу воду, щоб вона піднялася над рисом на 1–1,5 см.
Дочекайтеся кипіння. Якщо воно відбувається в посуді нерівномірно, розподіліть рис рівніше. Накрийте казан кришкою і залишіть на слабкому вогні на 20–25 хвилин, поки рис повністю не вбере воду.
Розкладаючи по тарілках, плов краще не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися