35251
13:52 14.032021

Вегетаріанський плов із гарбузом

Цікаве 2896

Інгредієнти:

– олія – 100 г,

– цибуля – 2 шт.,

– морква – 2–3 шт.,

– часник – 1 головка,

– солодкий гарбуз – 200 г,

– довгозернистий рис – 300 г,

– сіль – 1 ст. л.,

– сухофрукти (родзинки, чорнослив тощо) – 1 жменя,

– барбарис, куркума, зіра – за смаком.

Спосіб приготування

Рис кілька разів промийте та замочіть у прохолодній воді, поки готуєте овочі.

Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими брусочками, гарбуз – кубиками.

У казані або глибокій каструлі розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості. Поверх неї покладіть моркву, злегка посоліть, посипте зірою, барбарисом, куркумою і залишіть тушитися під кришкою 10 хвилин на слабкому вогні.

На моркву викладіть гарбуз із цілою головкою часнику та сухофруктами.

Одразу ж накрийте гарбуз шаром рису, добре посоліть його та розрівняйте.

Влийте гарячу воду, щоб вона піднялася над рисом на 1–1,5 см.

Дочекайтеся кипіння. Якщо воно відбувається в посуді нерівномірно, розподіліть рис рівніше. Накрийте казан кришкою і залишіть на слабкому вогні на 20–25 хвилин, поки рис повністю не вбере воду.

Розкладаючи по тарілках, плов краще не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне