ko.net.ua

Оладки з яблуками та вівсянкою

Інгредієнти:

– зелені яблука – 250 г,

– вівсяні пластівці – 80 г,

– молоко – 200 мл,

– борошно – 150 г,

– яйця – 2 шт.,

– вершкове масло – 30 г,

– кориця – 1 / 2 ч. л.,

– розпушувач – 1 ч. л. без вершка,

– цукор – 2–3 ст. л.,

– ванільний цукор – 1 ч. л.,

– сіль – дрібка,

– соняшникова рафінована олія – для смаження.

Спосіб приготування

Яблука очистити від шкірки, подрібнити в блендері або натерти на тертці з малими отворами.

У посудину викласти подрібнені яблука, додати вівсяні пластівці та молоко. Перемішати.

В окрему посудину викласти всі сухі інгредієнти: просіяне борошно з розпушувачем, корицю, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішати. Потім до сухих інгредієнтів влити заздалегідь розтоплене вершкове масло.

Слідом додати збиті до однорідного стану яйця. Далі змішуємо обидві частини. Маємо отримати доволі густе тісто, яке важко падає з ложки.

На сковорідці розігріти трошки олії і столовою ложкою викласти оладки. Смажити на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки. Подавати оладки теплими зі сметаною, медом чи ягідним варенням.

Смачного!