ko.net.ua

Курка з гарбузом та грибами у вершках

Інгредієнти:

– куряче філе – 700 г,

– гарбуз – 350 г,

– шампіньйони – 400 г,

– ріпчаста цибуля – 200 г,

– соєвий соус – 1,5 ст. л.,

– лимонний сік – 1 ст. л.,

– вершки (20–30%) – 100 мл,

– вода або бульйон (курячий чи овочевий) – 100 мл,

– сіль, чорний мелений перець – за смаком,

– соняшникова рафінована олія – для смаження.

Спосіб приготування

Цибулю порізати кубиками. Гарбуз очистити від шкірки й нарізати кубиками. Гриби розрізати на чотири частини. Куряче філе нарізати невеликими шматками.

На сковорідці розігріти олію і на середньому вогні частинами обсмажити курку до рум’яної скоринки.

Викласти філе на тарілку. У цій же сковорідці обсмажити цибулю до прозорого стану. Покласти до неї гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв. Додати лимонний сік та соєвий соус, перемішати.

Слідом додати обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посолити й поперчити за смаком. Накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати приблизно 15 хв. до готовності курки.

Потім додати вершки, ще раз довести до кипіння й забрати з вогню.

Курка з гарбузом та грибами готова. Перед подачею страву посипати нарізаною зеленню петрушки.