ko.net.ua

Галушки з м’ясом і вишнями

Інгредієнти

для тіста:

– 400 г борошна,

– 250 мл кефіру,

– 1 яйце,

– ½ ч. л. солі,

– 1 ст. л. цукру;

для заправки:

– 500 г фаршу (асорті),

– 400 г вишень (заморожених),

– ½ ч. л. коріандру меленого,

– ½ склянки сметани,

– 2–3 ст. л. соняшникової олії (+для змащування галушок),

– за смаком сіль та перець.

Спосіб приготування

Спочатку замісіть м’яке тісто, змішавши в мисці всі вказані інгредієнти. Воно не має липнути до рук.

У великій каструлі закип’ятіть воду, додайте трохи солі. Відривайте невеликі шматочки тіста і кидайте в окріп. Варіть приблизно 2 хвилини і виймайте шумівкою. У готові галушки додайте трохи олії, щоб не злипалися. Накрийте рушником, щоб вони залишалися теплими до моменту подачі.

Для заправки підсмажте фарш з 2–3 ст. л. олії. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте коріандр і протушкуйте.

За 5 хвилин до готовності фаршу додайте попередньо розморожені вишні без кісточок, можна влити й трохи соку.

Далі покладіть туди готові галушки і тушкуйте все разом ще 1 хвилину. Коли будете подавати страву, заправте її сметаною.