ko.net.ua

В Ужгороді вже продають вербові котики

Надворі зима, сніг, мороз, а в Ужгороді продають вербові котики. 18 січня на пішохідній зоні площі Корятовича, біля Зеленого ринку, було дуже багато мицьок. Букети, оздоблені гілочками самшиту, правили по 15-25 грн. Ціна залежала від довжини та кількості гілок. Продавці нахвалювали свій крам, але котики не дуже користувалися попитом.

– Люблю мицьки, але вони асоціюються у мене з весною, Вербною неділею, – каже жінка у норковій шубі. Купує один букет за 25 грн.

Кореспондент “Карпатського об’єктива” поцікавилася у чоловіка у чорній куртці та картузі, де так скоро розпустилися котики.

– Було тепло, нічого дивного, що розпустилися, це ранні котики. Знаю місця в Кам’яниці на Ужгородщині. Пішов, нарубав і приніс на базар, аби заробити якісь гроші. Першу вербу продавав ще 15 січня. Торгівля йде дуже слабо, зранку продав з десяток букетів. Думав, що перед Водощами люди купуватимуть, але більшість бере лише самшит, – поскаржився мій співрозмовник.

Пані Марія з Худльова розповіла, що зрізані гілки тиждень тримала у воді і теплому приміщенні. Аби мали товарний вигляд, сформувала букет, який оздобила гілочками ялинки та самшиту.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора