Інгредієнти:
– яловичина – 500 г,
– гарбуз – 400 г,
– цибуля-порей або ріпчаста – 150 г,
– часник – 2 зубчики,
– пиво – 400–500 мл,
– оливкова чи соняшникова рафінована олія для смаження,
– лавровий лист – 1 шт.,
– сіль, чорний мелений перець,
– зелень петрушки.
Спосіб приготування
М’ясо помити, обсушити, очистити від плівок і порізати довільними шматками. Часник подрібнити ножем, цибулю-порей нарізати кружальцями.
У каструлі розігріти олію, викласти м’ясо і на великому вогні обсмажити до рум’яної скоринки. Додати цибулю-порей та часник, перемішати і на середньому вогні смажити 7–8 хвилин.
Потім вміст каструлі залити пивом, довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 1,5–2 години. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими кубиками зі стороною 1,5–2 см.
Гарбуз додати до м’яса, добре посолити, перемішати і на середньому вогні тушкувати 15 хвилин, не накриваючи кришкою.
Відтак додати до м’яса лавровий лист і чорний мелений перець, тушкувати ще приблизно 7 хвилин. На цьому етапі до страви можна всипати трохи цукру за смаком (0,5–1 ч. л.). При подачі страву притрусити зеленню петрушки.