ko.net.ua

Тушкована яловичина з гарбузом у пиві

Інгредієнти:

– яловичина – 500 г,

– гарбуз – 400 г,

– цибуля-порей або ріпчаста – 150 г,

– часник – 2 зубчики,

– пиво – 400–500 мл,

– оливкова чи соняшникова рафінована олія для смаження,

– лавровий лист – 1 шт.,

– сіль, чорний мелений перець,

– зелень петрушки.

Спосіб приготування

М’ясо помити, обсушити, очистити від плівок і порізати довільними шматками. Часник подрібнити ножем, цибулю-порей нарізати кружальцями.

У каструлі розігріти олію, викласти м’ясо і на великому вогні обсмажити до рум’яної скоринки. Додати цибулю-порей та часник, перемішати і на середньому вогні смажити 7–8 хвилин.

Потім вміст каструлі залити пивом, довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 1,5–2 години. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими кубиками зі стороною 1,5–2 см.

Гарбуз додати до м’яса, добре посолити, перемішати і на середньому вогні тушкувати 15 хвилин, не накриваючи кришкою.

Відтак додати до м’яса лавровий лист і чорний мелений перець, тушкувати ще приблизно 7 хвилин. На цьому етапі до страви можна всипати трохи цукру за смаком (0,5–1 ч. л.). При подачі страву притрусити зеленню петрушки.