ko.net.ua

Салат «Волдорф»

Інгредієнти:

– яблука кисло-солодкі – 2 шт.,

– стебла селери – 3 шт.,

– волоські горіхи – 70 г,

– листя салату (за бажанням) – 70 г,

– домашній майонез (густий) – 100 г,

– вершки (21%) – 4 ст. л.,

– гірчиця із зернами – 1–2 ст. л.,

– лимонний сік – 1–2 ст. л.,

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Спочатку готуємо заправку. Змішати в посудині домашній майонез, гірчицю, лимонний сік та вершки. Посолити за смаком.

Горіхи подрібнити на досить великі шматочки, можна обсмажити на сухій сковороді до характерного запаху. Стебла селери нарізати шматочками завтовшки 4–5 мм.

Яблука очистити від  серцевини і, якщо хочете, від шкірки. Нарізати шматочками такої ж величини.

Селеру, яблука та горіхи викласти в миску. На цьому етапі можна додати заправку, перемішати і подавати до столу або зробити трошки по-іншому.

На велику тарілку викласти листя салату. Яблука, селеру та горіхи перемішати, викласти на листя салату і зверху полити заправкою. Смак від від таких маніпуляцій не зміниться, а от виглядатиме салат ефектніше.