ko.net.ua

Качка з фруктами в духовці

Інгредієнти:

– качка – 2 кг,

– яблука – 6 шт.,

– чорнослив – 12 шт.,

– курага – 12 шт.,

– ананас (консервований) – 150 г,

– сливи консервовані солодкі – 5 шт.,

– лавровий лист – 2 шт.,

– сіль, перець чорний мелений – за смаком,

– хмелі-сунелі (приправа) – за смаком,

– імбир мелений – 1/4 ч. л.,

– соєвий соус – 4 ст. л.,

– часник – 5 зубчиків.

Спосіб приготування

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас із соєвим соусом, часником та спеціями.

Яблука помити, нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив.

Качку добре промити. Усередині та зовні посолити, поперчити. Щільно начинити фруктами.

Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Покласти качку на деко, поруч викласти решту фруктів. Качку змастити рідиною з начинки або олією.

Налити півсклянки води й запікати 2–3 години при 200°С. Щоб перевірити качку на готовність, необхідно проткнути її зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м’ясо готове, якщо рожевий – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, забрати її за 15 хвилин до завершення запікання.