Інгредієнти
для вершкового шару:
– вершки 33% – 400 мл,
– йогурт – 400 мл,
– желатин – 1 ст. л.,
– білий шоколад – 1–2 плитки (за смаком),
– цукор – за смаком,
– ванільний цукор – за бажанням;
для мандаринового желе:
– мандарини – 750 г,
– желатин – 25 г,
– цукор – за смаком;
для прикрашання:
– м’ята – 1 гілочка,
– білий шоколад – 3–4 шматочки,
– мандарини – 1–2 шт.
Спосіб приготування
Желатин підготувати згідно з інструкцією на упаковці.
З’єднати вершки та йогурт, перемішати й довести практично до кипіння. Можна використовувати лише вершки. У гарячу суміш вершків і йогурту, додати цукор та білий шоколад. За бажанням можна всипати трохи ванілі. Потім, помішуючи, тонкою цівкою влити розтоплений желатин.
Ретельно все перемішати, процідити суміш і розлити в порційні форми.
Злегка охолодити. Потім помістити десерт у холодильник ще на 2–2,5 години, щоб вершковий шар повністю застиг. Можна надати десерту цікавого вигляду, встановивши келихи під нахилом на час охолодження.
Перейти до приготування мандаринового желе. Очистити мандарини й вичавити з них сік. Додати до соку трохи цукру за смаком. Перелити в каструлю й на середньому вогні, помішуючи, прогріти до повного розчинення цукру. Кип’ятити сік не потрібно, достатньо, щоб він був гарячим – так у ньому краще розчиниться желатин.
Додати швидкорозчинний желатин і ретельно все перемішати, до повного розчинення желатину. Злегка охолодити суміш, а потім перелити у форми з охолодженою вершковою основою.
Зачекати кілька хвилин. Коли мандаринове желе почне застигати, викласти часточки мандаринів. Потім знову відправити десерт у холодильник для остаточного охолодження.
Коли желе застигне – десерт готовий до столу. За бажанням його можна прикрасити, додавши дрібку натертого білого шоколаду та гілочку м’яти.