ko.net.ua

Мандаринова панакота

Інгредієнти

для вершкового шару:

– вершки 33% – 400 мл,

– йогурт – 400 мл,

– желатин – 1 ст. л.,

– білий шоколад – 1–2 плитки (за смаком),

– цукор – за смаком,

– ванільний цукор – за бажанням;

для мандаринового желе:

– мандарини – 750 г,

– желатин – 25 г,

– цукор – за смаком;

для прикрашання:

– м’ята – 1 гілочка,

– білий шоколад – 3–4 шматочки,

– мандарини – 1–2 шт.

Спосіб приготування

Желатин підготувати згідно з інструкцією на упаковці.

З’єднати вершки та йогурт, перемішати й довести практично до кипіння. Можна використовувати лише вершки. У гарячу суміш вершків і йогурту, додати цукор та білий шоколад. За бажанням можна всипати трохи ванілі. Потім, помішуючи, тонкою цівкою влити розтоплений желатин.

Ретельно все перемішати, процідити суміш і розлити в порційні форми.

Злегка охолодити. Потім помістити десерт у холодильник ще на 2–2,5 години, щоб вершковий шар повністю застиг. Можна надати десерту цікавого вигляду, встановивши келихи під нахилом на час охолодження.

Перейти до приготування мандаринового желе. Очистити мандарини й вичавити з них сік. Додати до соку трохи цукру за смаком. Перелити в каструлю й на середньому вогні, помішуючи, прогріти до повного розчинення цукру. Кип’ятити сік не потрібно, достатньо, щоб він був гарячим – так у ньому краще розчиниться желатин.

Додати швидкорозчинний желатин і ретельно все перемішати, до повного розчинення желатину. Злегка охолодити суміш, а потім перелити у форми з охолодженою вершковою основою.

Зачекати кілька хвилин. Коли мандаринове желе почне застигати, викласти часточки мандаринів. Потім знову відправити десерт у холодильник для остаточного охолодження.

Коли желе застигне – десерт готовий до столу. За бажанням його можна прикрасити, додавши дрібку натертого білого шоколаду та гілочку м’яти.