Булочки із корицею
Інгредієнти:
– 500 г борошна,
– 200 мл молока,
– 100 г вершкового масла,
– 10 г дріжджів,
– 100 г цукру,
– 1 яйце,
– 2 ст. ложки кориці,
– щіпка солі.
Спосіб приготування
Розведіть у теплому молоці 1 ст. ложку цукру, дріжджі, 1 ст. ложку борошна і залишіть на 15–20 хвилин. Додайте в опару борошно, сіль, потім 3/4 м’якого вершкового масла й замісіть тісто. Воно має вийти м’яким і ніжним.
Залишіть тісто під плівкою в теплому місці на 1–1,5 години, щоб підійшло.
Змішайте корицю з цукром.
Готове тісто ще раз обімніть і розкачайте в пласт прямокутної форми. Відступіть 1 см від одного краю, рівномірно змастіть усю поверхню тіста розтопленим вершковим маслом, що залишилося, і посипте сумішшю кориці з цукром. Згорніть тісто в рулет, зліплюючи не змащеним маслом край.
Наріжте на однакові за товщиною булочки. Викладіть їх на деко, застелене папером для випікання і змащене маслом, на відстані приблизно 5 см одна від одної, щоб не злиплися під час випікання. Накрийте булочки рушником і залишіть на 20–30 хвилин, аби підійшли.
Потім змастіть кожну збитим яйцем. Випікайте булочки з корицею в розігрітій до 200–210°С духовці 20–25 хвилин до золотистого кольору.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися