ko.net.ua

Фільми про кібербулінг підлітків показуватимуть на Закарпатті на фестивалі Docudays UA

Фільми про кібербулінг підлітків показуватимуть на Закарпатті з 23 листопада до 2 грудня. Відбудуться кінопокази в рамках мандрівного фестивалю Docudays UA. Цьогоріч через пандемію коронавірусу стрічки транслюватимуть онлайн.

Про це повідомила співкоординаторка фестивалю в Ужгороді Марія Менджул. За її словами, закарпатцям презентують 5 фільмів.

“Мета цього фестивалю — це тімспіріт, це дорослішання, це права підлітк ів, — сказала Марія Менжул. — Підлітки, які є зараз, це не ті підлітки, які були 10 років тому та 5 років тому. Їх активність в блогерстві, у соцмережах, їх голос стає більше чутним і нам, напевно, потрібно переглядати усю державну політику з позиції не просто дитини, а розуміння її, як суб’єкта або носія прав”.

У рамках кінофестивалю відбудеться не тільки показ стрічок, а й фотоконкурс для тінейджерів, де вони зможуть показати власне бачення проблеми цькування. Марія Симкович, яка також є співкоординаторкою фестивалю, розповіла, що такий конкурс уже третій рік поспіль присвячують темі булінгу. Минулого року була тема “Такі, як ми є”:

“Вона була присвячена інакшості, протидії цькуванню через інакшість. Тоді ми побачили, що багато світлин було присвячено темі кібербулінгу, саме тому ми вирішили обрати цю тематику цього року”, — розповіла Марія Симкович.

Також на базі фестивалю діятиме онлайн-школа для освітян та працівник шкіл, які бажають долучитися до події.