Оладки з гарбуза
Інгредієнти:
– гарбуз – 500 г,
– борошно – 30 г,
– яйця – 1 шт.,
– сіль – за смаком,
– олія для смаження.
Спосіб приготування
Гарбуз помийте й очистіть від шкірки та насіння. Будьте обережні: це дуже твердий овоч. Зручніше розрізати його на невеликі шматочки і чистити їх окремо.
Натріть гарбуз на тертці. Додайте яйце та сіль. Просійте борошно. Оскільки ми не додаємо ні соди, ні розпушувача, саме просіювання надасть трохи пишності оладкам.
Добре перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Налийте олію. Її теж добре прогрійте, щоб оладки не прилипли. Якщо хочете приготувати їх без олії, то краще обрати сковороду з антипригарним покриттям. Викладайте тісто ложкою, формуючи круглі оладки.
Обсмажуйте їх до золотистої скоринки на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку. Якщо ви натирали гарбуз на великій тертці, то потримайте оладки трохи під кришкою, щоб гарбуз устиг приготуватися.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися