33764
12:00 29.102020

Пиріжки з яблуками в духовці

Цікаве 4740

Для тіста

– борошно – 3 ст. (обсяг стакана – 200 мл),

– кефір – 1 ст.,

– олія – 0,5 склянки + для змащування пергаменту,

– цукор – 1 ст. л.,

– сіль – 0,5 ч. л.,

– дріжджі пресовані – 15 г (або дріжджі сухі – 5 г).

Для начинки

– яблука – 4-5 шт.,

– кориця мелена – 1 ч. л.,

– цукор – 1 ст. л.,

– крохмаль – 1 ст. л.,

– сік лимонний – 1 ст. л.

Для змазування

– жовток – 1 шт.,

– молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування

У борошні зробити поглиблення і вилити туди теплі кефір та олію, додати дріжджі та цукор. Ледь перемішати. Залишити в теплому місці на 10 хвилин.

Вимішувати тісто декілька хвилин. Має вийти м’яке й еластичне тісто, яке не липнутиме до столу. Викласти у миску і накрити харчовою плівкою, залишити тісто хвилин на 40, щоб воно підійшло.

Приготуйте начинку. Яблука очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати з них сік руками, збризнути соком лимона, щоб не потемніли.

Додати до яблук цукор, корицю та крохмаль. Добре перемішати.

Ледь обім’яти тісто. Розділити його на десять рівних частин. Зробити кульки і дати їм відпочити під плівкою приблизно 10 хвилин.

Кульки тіста розтягнути руками на коржі. Покласти начинку, добре позащипувати краї.

Розігріти духовку до 180°С. Деко застелити пергаментом і змастити олією. Викласти пиріжки на пергамент.

Жовток змішати з молоком і змастити ним пиріжки.

Відправити деко з пиріжками у розігріту духовку. Випікати пиріжки приблизно 15-20 хвилин. Остудити випічку і можна ними смакувати.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах