Пиріжки з яблуками в духовці
Для тіста
– борошно – 3 ст. (обсяг стакана – 200 мл),
– кефір – 1 ст.,
– олія – 0,5 склянки + для змащування пергаменту,
– цукор – 1 ст. л.,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– дріжджі пресовані – 15 г (або дріжджі сухі – 5 г).
Для начинки
– яблука – 4-5 шт.,
– кориця мелена – 1 ч. л.,
– цукор – 1 ст. л.,
– крохмаль – 1 ст. л.,
– сік лимонний – 1 ст. л.
Для змазування
– жовток – 1 шт.,
– молоко – 1 ст. л.
Спосіб приготування
У борошні зробити поглиблення і вилити туди теплі кефір та олію, додати дріжджі та цукор. Ледь перемішати. Залишити в теплому місці на 10 хвилин.
Вимішувати тісто декілька хвилин. Має вийти м’яке й еластичне тісто, яке не липнутиме до столу. Викласти у миску і накрити харчовою плівкою, залишити тісто хвилин на 40, щоб воно підійшло.
Приготуйте начинку. Яблука очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати з них сік руками, збризнути соком лимона, щоб не потемніли.
Додати до яблук цукор, корицю та крохмаль. Добре перемішати.
Ледь обім’яти тісто. Розділити його на десять рівних частин. Зробити кульки і дати їм відпочити під плівкою приблизно 10 хвилин.
Кульки тіста розтягнути руками на коржі. Покласти начинку, добре позащипувати краї.
Розігріти духовку до 180°С. Деко застелити пергаментом і змастити олією. Викласти пиріжки на пергамент.
Жовток змішати з молоком і змастити ним пиріжки.
Відправити деко з пиріжками у розігріту духовку. Випікати пиріжки приблизно 15-20 хвилин. Остудити випічку і можна ними смакувати.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися