ko.net.ua

Домашній «Твікс»

Інгредієнти:

– борошно в/с – 1 склянка,

– масло вершкове – 80 г,

– цукор – 2 ст. ложки,

– яйця – 2 шт.,

– сметана (будь-якої жирності) – 2 ст. ложки,

– сіль – 0,2 ч. л.;

для карамелі:

– згущене молоко – 1 банка (380 г),

– масло вершкове – 15 г;

для глазурі:

– шоколад молочний без добавок – 200 г.

Спосіб приготування:

Просіваємо борошно. Додаємо до нього трохи солі й цукру. На чисту дошку викладаємо заморожене вершкове масло й ріжемо на маленькі шматочки. Додаємо до них борошно і продовжуємо роботу ножем. У нас повинні вийти великі крихти з тіста. Додаємо до них два яєчних жовтки (білки не використовуємо) і як слід перемішуємо тісто. Додаємо дві ложки сметани й знову перемішуємо. Тісто має вийти густим, розсипчастим, неоднорідним і повинне добре ліпитися.

Утрамбовуємо тісто у формі й кладемо в холодильник. Воно має замерзнути за півгодини.

Після цього віправляємо тісто в духовку, розігріту до 180°. Випікаємо до світло-золотистого кольору протягом 15–20 хвилин. Дістаємо пісочний бісквіт з форми й даємо йому охолонути, а тим часом готуємо карамель.

Згущене молоко виливаємо в каструлю з товстими стінками. Додаємо вершкове масло і ставимо на плиту. Варимо 20–30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і набуде світлого карамельного кольору, можна знімати каструлю з вогню.

Швидко й акуратно наносимо карамель на поверхню пісочного коржа, тому що вона швидко остигає й починає густіти. Розподіляємо карамель рівномірно і переходимо до приготування глазурі.

Розламуємо плитку шоколаду на шматочки й розтоплюємо на водяній бані 1–3 хв. Коли шоколад повністю розтане, поливаємо ним корж і кладемо отриманий «Твікс» у холодильник для застигання на 3–5 годин.