Інгредієнти:
Тісто
– борошно – 160 г,
– яйце куряче (4 жовтки) – 4 шт.,
– масло вершкове (розм’якшене) – 200 г,
– розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
Яблучна начинка
– яблуко – 1 кг,
– цукор – 100 г,
– сік лимонний (0,5 лимона) – 0,5 шт.
Безе
– білок яєчний – 4 шт.,
– цукор – 180 г.
Спосіб приготування
Розм’якшене масло збити з жовтками до однорідної пишної маси. Додати порційно просіяне борошно і замісити м’яке тісто, розділити на дві частини, 1/4 заморозити, а іншу частину просто покласти в холодильник.
Приготуємо начинку, яблука очистимо й дрібно поріжемо або натремо на крупній тертці. Зваримо яблука до стану пюре. Після охолодження викладаємо у форму, куди ми вже виклали тонко розкачане тісто.
Білки збиваємо спочатку на малих обертах, потім на великих, до стійких піків. І тільки тепер можна додавати потроху цукор.
Заморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці й засипаємо яблучне пюре (намагаємося робити все швидко, оскільки тісто тане в руках). Зверху укладаємо безе і залишки крихт.
Запікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Розрізати наш яблучний пиріг із пісочного тіста можна тільки після повного охолодження.