ko.net.ua

Торт із курячої печінки

Інгредієнти:

– куряча печінка – 600 г,

– цибуля ріпчаста – 2 шт.,

– майонез – 200 г,

– олія соняшникова – 3 ст. л.,

– молоко – 1 склянка,

– морква – 2 шт.,

– борошно пшеничне – 1 склянка,

– сіль – за смаком,

– часник – 6 зубчиків,

– яйце – 2 шт.

Спосіб приготування

Подрібніть курячу печінку до однорідної маси. Додайте до перебитої печінки молоко та яйця – знову перебийте блендером. Ретельно перемішайте печінкову масу ложкою та влийте соняшникової олії.

Невеликими частинами всипте борошно до печінкової маси та перемішуйте її вінчиком. Цибулю натріть на дрібній тертці. Пюре з цибулі та сік вилийте до печінкової маси, перемішайте. Додайте солі та перцю, і знову перемішайте.

Смажте печінкові млинці з обох боків до золотавої скоринки, приблизно по 3 хвилини кожен.

Вичавіть часник та додайте майонезу, перемішайте соус. Відваріть до готовності почищену моркву та натріть на грубій тертці. Відваріть до готовності яйця, відділіть білок від жовтка. Білком ми будемо начиняти печінковий торт, а жовтком задекоруємо його.

Візьміть плоску тарілку, викладіть на неї перший печінковий млинець, намажте його соусом, викладіть на нього трішки моркви. Накрийте зверху іншим млинцем, який теж змажте соусом, але цього разу вже додайте яєчний білок. І так шар за шаром, чергуємо печінкові млинці та начинки з моркви й білка. Печінковий торт повинен постояти в холодильнику кілька годин, щоб шари просочились соусом.