ko.net.ua

Зрази картопляні з м’ясом

Інгредієнти:

– картопля – 1 кг,

– яйце – 2-3 шт.,

– борошно – 4-5 ст. л.,

– м’ясо (свинина, яловичина і т. д.) – 500 г,

– цибуля ріпчаста – 1-2 шт.,

– сіль, перець – за смаком,

– олія рослинна для смаження,

– сметана (для подачі) – за смаком.

Спосіб приготування

Спершу слід відварити м’ясо до готовності (на невеликому вогні, близько години).

Картоплю відварити в мундирі до готовності. Очистити теплою й відразу ж пропустити через м’ясорубку. Посолити та поперчити картопляну масу, додати яйце і борошно. Замісити м’яке картопляне тісто.

Цибулю очистити, вимити й дрібно нарізати. Розігріти сковороду, налити рослинну олію. У гарячу олію викласти цибулю й смажити на середньому вогні, помішуючи, до золотистого забарвлення (2-3 хвилини).

М’ясо нарізати, пропустити через м’ясорубку. Посолити, поперчити та вбити одне яйце. Додати смажену цибулю, добре перемішати.

Сформувати зрази. Для цього мокрими руками взяти частину тіста, зробити корж. У центр коржа викласти начинку (1 ч. л.). Зліпити продовгуваті котлетки-пиріжки.

Картопляні зрази з м’ясом обваляти в борошні. Розігріти сковороду, налити рослинну олію. У гарячу олію викласти зрази. Обсмажити на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору. Подавати готові зрази з м’ясом зі сметаною.

Смачного!