32952
21:55 13.082020

Як у Невицькому замку спостерігали зорепад Персеїди. Фото

Цікаве 7050

Кажуть, що зорі найкраще видно за містом. А якщо з вершини гори чи проліску, то ще краще. Як виявилося, ідеальним місцем для спостереження за метеорним дощем Персеїд є Невицький замок.

Саме тут зібралося з пів сотні людей, щоб спостерігати за нічним небом, загадувати бажання, а ще варити лечо, пити глінтвейн і дивитися на змагання рицарів на мечах у справжнісіньких металевих обладунках.

Ініціював таке дійство Клуб Піших Туристів, а для учасників навіть організували автобус з Ужгорода. Хтось добирався на велосипедах чи авто, хтось розклав палатки прямо на території замку, серед величних руїн. Хтось примостився на ковриках та кариматах прямо під відкритим небом, поруч вогнища.

“Тусовку” розпочали із прибирання території замку, потім розбиття наметів, рицарські бої, частування глінтвейном та приготування фірмового лечо.

Було багато спілкування, неймовірна атмосфера та терплячі очікування падаючих зірок, щоб встигнути загадати найзаповітніші бажання.

Наінтенсивніший зорепад спостерігали близько 2-3 години ночі. Ті, хто залишилися на ночівлю, зранку поснідали, і теплотою згадували минулу ніч і ділилися неймовірними, «вогняними» фото.

Оксана ЧОПАК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах