ko.net.ua

Сирні кульки з броколі

Інгредієнти:

– броколі – 1 качан,

– зелена цибуля – 2 шт.,

– мелений коріандр – за смаком,

– мелений чорний перець – за смаком,

– оливкова олія – за смаком,

– панірувальні сухарі – 5 ст. л.,

– сіль – за смаком,

– твердий сир – 100 г,

– часник – 2 зубчики,

– яйце – 2 шт.

Спосіб приготування

У глибоку миску наберіть холодної води та висипте 2 столові ложки солі. Занурте туди качан броколі та залишіть його у солоній воді на 20 хвилин. Далі розберіть броколі на суцвіття.

У каструлю наберіть води, підсоліть її та поставте на вогонь. У киплячу воду занурте суцвіття броколі та відваріть близько 5 хвилин. Відкиньте броколі на друшляк та дайте стекти зайвій воді.

Дрібно наріжте готове броколі ножем. Зелену цибулю помийте та наріжте кільцями, додайте до броколі. Почистіть часник від лушпиння та вичавіть його за допомогою часникодавки до овочів. Твердий сир натріть на грубій тертці та теж додайте до овочів. Ретельно вимішайте масу з броколі, цибулі, часнику та твердого сиру.

Вибийте яйця до овочевої маси, додайте спецій та панірувальних сухарів – перемішайте. З готової овочевої маси сформуйте кульки і викладіть їх на деко, застелене пергаментом для випікання. За бажанням, змастіть його оливковою олією.

Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте кульки з броколі 20-25 хвилин. 

Смачного!