ko.net.ua

Сорбет ягідний із малини

Інгредієнти

– цукровий пісок – 80 г,

– ванільний цукор – 2 пакетики (10 г),

– вода – 150 мл,

– малина – 500 г,

– кукурудзяний крохмаль – 15 г (якщо будете використовувати картопляний, то вдвічі менше),

– м’ята – кілька свіжих листочків.

Спосіб приготування

Така кількість продуктів розрахована на приготування 4 порцій десерту.

Щоб зробити сорбет із малини, насамперед необхідно збити блендером ягоди, а потім перетерти їх через сито. Пюре відставити, макуху залити 100 мл води, закип’ятити, відвар процідити. Додати в нього звичайний і ванільний цукор, поставити на вогонь.

Поки сироп закипає (стежте, щоб він не прилип до стінок посуду), розвести крохмаль холодною водою (50 мл). Ввести суміш у ягідний сироп. Варити його потрібно, доки не загусне.

Остиглий кисіль з’єднати з пюре, добре вимішати, поставити в морозилку. Готовий ягідний сорбет викласти в ріжки, кошики або стаканчики, прикрасити свіжою м’ятою, малиною та подати до столу.