Сорбет ягідний із малини
Інгредієнти
– цукровий пісок – 80 г,
– ванільний цукор – 2 пакетики (10 г),
– вода – 150 мл,
– малина – 500 г,
– кукурудзяний крохмаль – 15 г (якщо будете використовувати картопляний, то вдвічі менше),
– м’ята – кілька свіжих листочків.
Спосіб приготування
Така кількість продуктів розрахована на приготування 4 порцій десерту.
Щоб зробити сорбет із малини, насамперед необхідно збити блендером ягоди, а потім перетерти їх через сито. Пюре відставити, макуху залити 100 мл води, закип’ятити, відвар процідити. Додати в нього звичайний і ванільний цукор, поставити на вогонь.
Поки сироп закипає (стежте, щоб він не прилип до стінок посуду), розвести крохмаль холодною водою (50 мл). Ввести суміш у ягідний сироп. Варити його потрібно, доки не загусне.
Остиглий кисіль з’єднати з пюре, добре вимішати, поставити в морозилку. Готовий ягідний сорбет викласти в ріжки, кошики або стаканчики, прикрасити свіжою м’ятою, малиною та подати до столу.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися