ko.net.ua

Запіканка зі смородиною

Відповідно до цього рецепту сирна запіканка з ягодами готується зі смородиною. Оскільки ягода дає кислоту, використовується 100 г цукру. Якщо додати полуницю, малину, ожину або чорницю, кількість цукру можна зменшити до 70 грамів.

Інгредієнти:

– сир –  500 г,

– манка – 5 столових ложок,

– молоко – 80 мл,

– яйце – 2 штуки,

– цукор – 100 г,

– сметана – 250 мл,

– смородина – 200 г,

– ванілін – на кінчику ножа,

– сіль – щіпка.

Спосіб приготування

Манну крупу залийте молоком, розмішайте і залишіть для набухання.

Яйця збийте з цукром. Сир розімніть виделкою. Додайте збиті яйця, сметану, набряклу манку, ванілін, сіль.

Суміш перемішайте до однорідності або збийте блендером у пасту.

Якщо ви використовуєте свіжу смородину, додайте до загальної маси і акуратно перемішайте. Заморожену смородину слід попередньо розморозити, злити сік і викласти між тістом шарами. Влити в форму третину тіста, викласти шар ягід, потім другу третину сирної маси, потім ягоди, і так далі.

Перед заливкою форму змастіть маслом. Розподіліть масу і поставте в духовку сирну запіканку з ягодами на 180 градусів і випікайте 50-60 хвилин.

Смачного!