Інгредієнти:
– 2 яйця,
– 200 г цукру,
– 1 ч. л. ванільного цукру,
– 250 мл кефіру,
– 50 г вершкового масла,
– 250 г борошна,
– 1 дрібка солі,
– 1 ч. л. розпушувачу,
– 2–3 яблука,
– 1 ч. л. меленої кориці,
– 1 ст. л. цукрової пудри.
Спосіб приготування
Духовку розігрійте до 180°С.
Змішайте в мисці яйця та цукор. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб у ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній.
Всипте дрібку солі та ванільний цукор. Ретельно збийте суміш вінчиком. Додайте м’яке вершкове масло й перемішайте масу до отримання однорідної консистенції. Влийте кефір. Знову перемішайте вінчиком. Додайте до маси розпушувач і ще раз перемішайте.
Просійте борошно через сито і всипте в миску. Перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто має вийти, як дуже густа сметана.
Форму для випікання діаметром 24–26 см застеліть пергаментом і змастіть невеликою кількістю вершкового масла.
Яблука наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Влийте все тісто у форму, рівномірно розподіліть по ній. Поверх тіста викладіть часточки яблук віялом так, щоб вони зайняли всю площу пирога.
Посипте яблука 1 чайною ложкою меленої кориці та випікайте в духовці протягом 30–40 хвилин. Обов’язково перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Якщо треба, трохи збільшіть час приготування. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.