Інгредієнти:
– 500 г картопляного пюре,
– 100 мл води,
– 200 г кропиви,
– 1,5 ч. л. сухих дріжджів,
– сіль,
– 1 ст. л. цукру,
– 50 г м’якого вершкового масла,
– кунжут.
Спосіб приготування
Кропиву наріжте і подрібніть у блендері. Можна влити трохи води. Змішайте кропиву, картопляне пюре, цукор, вершкове масло та дріжджі.
Поступово підсипаючи борошно, замісіть тісто. Посоліть і ще раз перемішайте.
Застеліть деко папером для випічки. Сформуйте і викладіть булочки.
Поставте деко в духовку, розігріту до 50ºС, на 25 хвилин. Посипте булочки кунжутом і печіть при 180ºС ще 25–30 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте.