Інгредієнти:
– райдужна форель – 1 шт.,
– цибуля-порей – 1 шт.,
– морква – 1/2–1 шт.,
– лимон – 1/2 шт.,
– олія – 2 ст. л.,
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Райдужну форель помийте й очистіть від луски. Розріжте вздовж черевної порожнини й видаліть усі нутрощі, а потім також зябра, щоб не зіпсувати смак готової страви. Ще раз промийте рибу під проточною водою.
Цибулю-порей помийте, відокремте зелене листя, а білу частину наріжте кільцями. Моркву почистіть і наріжте такими ж кільцями, як і цибулю.
Підготовлені овочі викладіть на деко, застелене пергаментом. Зверху викладіть рибу, посоліть за смаком. Запікайте 20 хвилин при температурі 180°С.
Полийте лимонним соком (1/2 лимона). Готову рибу змастіть олією (2 ст. л.) за допомогою щіточки. Це додасть страві апетитного блиску. За бажанням викладіть на форель часточки лимона.
Смачного!