ko.net.ua

Форель з пореєм

Інгредієнти:

– райдужна форель – 1 шт.,

– цибуля-порей – 1 шт.,

– морква – 1/2–1 шт.,

– лимон – 1/2 шт.,

– олія – 2 ст. л.,

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Райдужну форель помийте й очистіть від луски. Розріжте вздовж черевної порожнини й видаліть усі нутрощі, а потім також зябра, щоб не зіпсувати смак готової страви. Ще раз промийте рибу під проточною водою.

Цибулю-порей помийте, відокремте зелене листя, а білу частину наріжте кільцями. Моркву почистіть і наріжте такими ж кільцями, як і цибулю.

Підготовлені овочі викладіть на деко, застелене пергаментом. Зверху викладіть рибу, посоліть за смаком. Запікайте 20 хвилин при температурі 180°С.

Полийте лимонним соком (1/2 лимона). Готову рибу змастіть олією (2 ст. л.) за допомогою щіточки. Це додасть страві апетитного блиску. За бажанням викладіть на форель часточки лимона.

Смачного!