ko.net.ua

Зелений борщ

Soup of sorrel and nettles on the table

Інгредієнти:

– морква (велика) – 1 шт.,

– цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 2 шт.,

– картопля – 2 шт.,

– лавровий лист – 1 шт.,

– шпинат – 1 пучок,

– петрушка – 1 пучок,

– зелена цибуля – 1 пучок,

– соняшникова олія – 2 ст. л.,

– перепелині яйця – 4 шт.,

– сіль та перець – за смаком.

Спосіб приготування

Одну цибулину та половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1,5–2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння й варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери та стебла кропу або петрушки для аромату. Водночас зваріть 4 перепелиних яйця – для цього достатньо 4–5 хвилин кипіння. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.

Другу половину моркви наріжте дрібними кубиками. Одну невелику цибулину подрібніть. Дві невеликі картоплини почистіть і поріжте приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони зварилися одночасно.

Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить великими шматочками.

Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. Використовуйте тільки верхню частину петрушки.

Додайте всі овочі та зелень у каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10–15 хвилин, поки картопля не буде готова.

Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.