Інгредієнти:
Для тіста:
– 400 мл кефіру,
– 150 г вершкового масла (і 20 г для обсмаження цибулі),
– 2 ст. л. цукру,
– 2 шт. яєць,
– 280 г борошна,
– 1 ч. л. розпушувача,
– 1 дрібка солі.
Для начинки:
– 3 шт. яєць,
– 100 г зеленої цибулі.
Спосіб приготування
У каструлі розтопіть 150 г вершкового масла на слабкому вогні. Додайте цукру і дрібку солі, перемішайте до повного розчинення цукру.
У мисці збийте яйця і додайте їх в каструлю з маслом і цукром. Влийте кефір, додайте розпушувач і борошно. Перемішайте до однорідного стану.
Для начинки зваріть круто яйця і порубіть невеликими кубиками. Пучок зеленої цибулі промийте, дрібно наріжте і припустіть на сковороді з 20 г вершкового масла протягом кількох хвилин. Це дозволить більше розкрити аромат зелені.
Форму для запікання змастіть тонким шаром вершкового масла. Половину тіста вилийте в форму, потім викладіть начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Зверху вилийте другу частину тіста.
Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.
Смачного!