ko.net.ua

Сочевичний суп із кінзою

Інгредієнти:

– 100 г сочевиці,

– 40 г цибулі-порей,

– 50 г моркви,

– 1 ч. л. лимонного соку,

– 150 мл томатного соку,

– 500 мл води,

– часник,

– кінза,

– перець чилі,

– паприка,

– 1 ст. л. соняшникової олії.

Спосіб приготування

Дрібно наріжте цибулю, моркву, перець чилі та часник. Обсмажте в сотейнику овочі, поки цибуля не стане м’якою. Додайте сочевицю й смажте ще 1 хвилину. Додайте томатний сік та воду, доведіть до кипіння і варіть до готовності сочевиці (15–20 хвилин).

Коли сочевиця буде готова, перебийте суп блендером до однорідного стану, додайте за смаком сіль, сік лимона, паприку, кінзу і трохи перемішайте.

Смачного!