– 100 г сочевиці,
– 40 г цибулі-порей,
– 50 г моркви,
– 1 ч. л. лимонного соку,
– 150 мл томатного соку,
– 500 мл води,
– часник,
– кінза,
– перець чилі,
– паприка,
– 1 ст. л. соняшникової олії.
Спосіб приготування
Дрібно наріжте цибулю, моркву, перець чилі та часник. Обсмажте в сотейнику овочі, поки цибуля не стане м’якою. Додайте сочевицю й смажте ще 1 хвилину. Додайте томатний сік та воду, доведіть до кипіння і варіть до готовності сочевиці (15–20 хвилин).
Коли сочевиця буде готова, перебийте суп блендером до однорідного стану, додайте за смаком сіль, сік лимона, паприку, кінзу і трохи перемішайте.
Смачного!