ko.net.ua

Гювеч із рисом

Інгредієнти:

– фарш яловичий – 300 г,

– рис довгозернистий – 150 г,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– солодкий перець (червоний) – 1 шт.,

– часник – 3–4 зубці,

– томати у власному соці – 250 г,

– вершки – 1–2 ст. л.,

– олія,

– зелень петрушки,

– перець чилі,

– перець чорний мелений,

– сіль.

Спосіб приготування

Гювеч – традиційна тушкована страва балканської кухні.

Солодкий перець, цибулю та часник почистити, помити й нарізати дуже дрібненькими кубиками.

Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії. Спочатку трішки обсмажити рис і додати підготовлені овочі. Помішуючи, обсмажити все разом до прозорості цибулі. Аби рис не став дуже м’яким і зберіг свою форму, влити 1–2 столові ложки вершків і добре розмішати.

Додати фарш та обсмажити впродовж кількох хвилин, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати подрібнені томати у власному соці. Довести до кипіння і залишити томитися на дуже маленькому вогні на 25 хвилин, час від часу помішуючи.

У самому кінці приготування приправити за смаком сіллю, чорним та гострим червоним перцем. Додати подрібнену зелень петрушки.

Замість фаршу можна використати будь-яке м’ясо, нарізане тонкими смужками.