ko.net.ua

М'ясні зрази з грибами

Інгредієнти:

– фарш м’ясний (яловичий) – 700 г,

– печериці – 500 г,

– молоко – 2 ст. л.,

– білий хліб – 150 г,

– олія для обсмажування,

– ріпчаста цибуля – 3 шт.,

– панірувальні сухарі для обсипання,

– сіль, чорний мелений перець – за смаком,

– зелень – для оформлення.

Спосіб приготування

Цибулину середніх розмірів дрібно шаткуємо і додаємо до м’ясного фаршу. Перемішуємо і додаємо м’якоть білого хліба, розмочену в молоці. Солимо, перчимо та як слід перемішуємо фарш.

Гриби миємо, дрібно нарізаємо й обсмажуємо на сковорідці до напівготовності. Перекладаємо в глибоку тарілку і на тій же сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. З’єднуємо її з грибами, додаємо за смаком сіль, перець, добре перемішуємо – начинка готова!

Ділимо фарш на порційні шматочки, формуємо невеликі коржі, у центр кожного викладаємо грибну начинку і звертаємо його мішечком. Отриману котлетку щедро обвалюємо в панірувальних сухарях та обсмажуємо до золотистого кольору на розігрітій сковорідці. Стежимо, щоб зрази не підгоріли, перевертаємо.

Готові зрази посипаємо зеленню або викладаємо на листя салату. Подавати зрази потрібно гарячими, вони підходять до будь-якого гарніру.