ko.net.ua

Різдвяний пудинг

Інгредієнти

– 250 г сухофруктів (курага, інжир, родзинки),

– 100 г цукру,

– 100 г вершкового масла,

– 100 г білих сухарів (або вівсяні висівки),

– 50-100 г волоських горіхів,

– 50 г борошна (вищого гатунку або цільнозернове),

– 2-3 яйця,

– 1 яблуко,

– 1 апельсин,

– 1-2 ст. л. коньяку,

– 1 ч. л. кориці (меленої),

– 1 ст. л. меду.

Спосіб приготування

Сухофрукти помийте, розпарте окропом у мисці, злийте воду і наріжте невеликими шматочками. Залийте сухофрукти коньяком, додайте сік і цедру апельсина, мелену корицю, перемішайте й залиште на 10 хвилин.

Яйця збийте з цукром і медом до однорідного стану. Розтопіть і остудіть вершкове масло, перемішайте з сухофруктами і яєчною масою, додайте горіхи, терте на дрібній тертці яблуко і добре перемішайте.

Додайте до суміші борошно, крихту сухарів або вівсяні висівки і знову добре перемішайте. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Викладіть масу в одну велику або кілька невеликих керамічних форм для запікання. Поставте форму на водяну баню (глибоке деко з водою) в духовку на 60-80 хвилин або до повного затвердіння.

Готовий пудинг дістаньте з духовки, остудіть у формі до кімнатної температури, а потім помістіть у холодильник на ніч. При подачі посипте цукровою пудрою або прикрасьте на свій розсуд.