ko.net.ua

Биточки з печінки

Інгредієнти:

– свиняча печінка – 500 г,

– яйця – 1-2 шт.,

– пшеничне борошно – 4 ст. л.,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– сіль – 1 ст. л.,

– перець чорний мелений – 1 ч. л.,

– соняшникова олія – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування

Добре промийте печінку, а потім обсушіть паперовим рушником. Наріжте невеликими шматочками завтовшки 7-10 мм.

Оберніть печінку з двох боків харчовою плівкою. Відбийте молоточком спочатку з одного боку, а потім з іншого. Посоліть і поперчіть печінку з двох боків. На дрібній тертці натріть одну велику цибулину. Отриманою кашею обмажте м’ясо з одного боку.

Вбийте яйце в миску і ретельно розколотіть, додайте столову ложку води та перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

Тепер робимо для наших биточків подвійне панірування. Спочатку занурте шматочок печінки в борошно, потім в яйце і ще раз у борошно.

Добре розігрійте сковороду, щоб там не залишилося вологи. Влийте трохи соняшникової олії і поступово викладайте печінку.

Накривати кришкою не потрібно, обсмажуйте на середньому вогні протягом 20-ти хвилин. Через 1-2 хвилини перевертайте биточки на інший бік.

Проткніть відбивну виделкою, якщо кров не йде, тоді вона готова.