ko.net.ua

Запечена в духовці курка з яблуками

Інгредієнти:

– 1,7-2 кг курки,

– 300 г яблук,

– 1 лимон,

– 1 невелика цибулина,

– 3 зубки часнику,

– 120 г олії,

– 1 ст. ложка цукру,

– 2 ст. ложки гірчиці,

– 3 ст. ложки спецій для курки: кориця, паприка, коріандр, куркума, імбир, чилі, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець,

– 2-3 ст. ложки крупної солі.

Спосіб приготування

Олію змішайте із гірчицею і збийте блендером до стану майонезу. Додайте інші інгредієнти: подрібнений часник, лимонний сік, спеції, цукор, сіль перемішайте. Отриманою сумішшю ретельно обітріть курку зовні і всередині, оберніть її харчовою плівкою і відправте у холодильник на 8 годин або на ніч.

Яблука помийте, розріжте на кілька частин, почистіть від насіння. Цибулину розріжте на 4 частини. Часник поріжте на великі шматочки.

Всередину промаринованої курки покладіть часник, цибулю та яблука. Курку зашийте товстою ниткою, щоб у процесі випікання з неї нічого не вивалилося. Зв’яжіть ниткою ніжки, укладіть або також зв’яжіть між собою крильця, щоб вони не обгоріли під час випікання.

Підготовлену курку викладіть на деко. Його необов’язково змащувати, оскільки з курки виділиться достатня кількість жиру. Відправте деко у розігріту до 200°С духовку на 2 години. Кожні 20-30 хвилин поливайте курку накопиченим на деку соком і жиром – так вона краще покриється золотистою скоринкою.

Готову запечену курку перекладіть на велику тарілку, не забудьте зняти всі нитки, прикрасьте зеленню, порізаними овочами, яблуками, виноградом.