– 250 гр. вершкового масла,
– 160 гр. цукру,
– 4 яйця,
– 50 гр. чорного шоколаду,
– 1 ч. л. розпушувача,
– 250 гр. борошна,
– 20 гр. какао,
– 80 гр. молока,
– 3 середні груші.
Для шоколадного ганашу:
– 100 гр. чорного шоколаду (70% какао),
– 25 гр. вершкового масла,
– 50 гр. молока.
Спосіб приготування:
У великій мисці змішайте масло та цукор, збивайте міксером близько трьох хвилин. Додайте по одному яйцю, не припиняючи змішування. Потім додайте розтоплений (не гарячий) шоколад і добре все знову перемішайте.
У окремій мисці змішайте сухі інгредієнти. Додайте 1/3 частину суміші в яєчну масу та перемішайте на низькій швидкості. Поступово додайте борошно, що залишилося. Наприкінці додайте молоко та перемішайте тісто ще раз.
Підготуйте форму для кекса (26*10 см). На дно викладіть трохи тіста. Рівномірно по формі розподіліть попередньо очищені груші (зріжте низ та поставте груші вертикально). Налийте у форму тісто, яке залишилося. Випікайте 60-80 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 180°С.
Готовий кекс витягніть із духовки. Дайте охолонути приблизно 5 хв., потім обережно вийміть кекс із форми та викладіть його на решітку, щоб дати охолонути.
Тим часом підготуйте ганаш. Для цього розтопіть у сотейнику шоколад та вершкове масло, додайте молоко та добре все змішайте. Полийте ганашем грушевий кекс. Перед подачею дайте десерту повністю охолонути.