ko.net.ua

Кекс із шоколадом, грушею і ганашем

Інгредієнти:

– 250 гр. вершкового масла,

– 160 гр. цукру,

– 4 яйця,

– 50 гр. чорного шоколаду,

– 1 ч. л. розпушувача,

– 250 гр. борошна,

– 20 гр. какао,

– 80 гр. молока,

– 3 середні груші.

Для шоколадного ганашу:

– 100 гр. чорного шоколаду (70% какао),

– 25 гр. вершкового масла,

– 50 гр. молока.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте масло та цукор, збивайте міксером близько трьох хвилин. Додайте по одному яйцю, не припиняючи змішування. Потім додайте розтоплений (не гарячий) шоколад і добре все знову перемішайте.

У окремій мисці змішайте сухі інгредієнти. Додайте 1/3 частину суміші в яєчну масу та перемішайте на низькій швидкості. Поступово додайте борошно, що залишилося. Наприкінці додайте молоко та перемішайте тісто ще раз.

Підготуйте форму для кекса (26*10 см). На дно викладіть трохи тіста. Рівномірно по формі розподіліть попередньо очищені груші (зріжте низ та поставте груші вертикально). Налийте у форму тісто, яке залишилося. Випікайте 60-80 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 180°С.

Готовий кекс витягніть із духовки. Дайте охолонути приблизно 5 хв., потім обережно вийміть кекс із форми та викладіть його на решітку, щоб дати охолонути.

Тим часом підготуйте ганаш. Для цього розтопіть у сотейнику шоколад та вершкове масло, додайте молоко та добре все змішайте. Полийте ганашем грушевий кекс. Перед подачею дайте десерту повністю охолонути.