ko.net.ua

Печиво «Серпантин»

Інгредієнти:

– 200 г вершкового масла,

– 200 г цукру,

– 2 ч. л. ванільного цукру,

– 2 яйця,

– 400-450 г борошна + 4 ст. л. для білого тіста,

– 4 ст. л. какао,

– 1 ч. л. розрихлювача.

Спосіб приготування

Починаємо з того, що вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром. Тоді додаємо яйця. Усе добре змішуємо до однорідної маси. Після цього додаємо розрихлювач та борошно. Замішуємо тісто і ділимо його на дві частини.

В одну частину додаємо какао, а в другу – ще 4 ст. л. борошна. В результаті виходить два тіста – чорне і біле.

Обидва тіста розкатуємо в однакові квадрати завтовшки до 5 мм. Після цього, використовуючи пергамент, викладаємо один квадрат на інший.

Новоутворену композицію акуратно загортаємо у щільний рулет. Цей рулет кладемо хвилин на 20 у морозилку, щоб було легше різати.

Нарізані равлики-печиво викладаємо у форму для випікання на пергамент, залишаючи між ними достатньо місця, оскільки печиво буде збільшуватися у розмірах.

Випікаємо печиво у розігрітій до 180 С духовці протягом 15-20 хвилин. Тут дуже важливо не перетримати, бо печиво може надто затвердіти і пересохнути. Коли спечеться, витягаємо з духовки і даємо охолонути. Свіже печиво прекрасно пасує до кави, чаю, склянки молока або теплого какао.

Смачного!