ko.net.ua

Домашній сир фета

Інгредієнти:

– 400 мл сметани жирністю 20%,

– 400 мл кефіру жирністю не менше 2,5%,

– сіль,

– перець.

Спосіб приготування

У глибокій посудині змішуємо сметану та кефір. Додаємо сіль та перець за смаком. Щоб вийшов солоний сир, достатньо додати 2 чайні ложки солі. Перемішуємо масу до однорідної консистенції.

Друшляк вистеляємо марлею, згорнутою в 4 рази, та виливаємо суміш. Накриваємо марлею зверху та придавлюємо тарілкою.

Ставимо в холодильник на два дні та час від часу зливаємо сироватку, що утворюється.

Після двох днів викладаємо готовий сир у посудину, надаючи йому потрібної форми.

Для більш пікантного смаку до сиру фета можна додати прованські трави або паприку.