– 400 мл сметани жирністю 20%,
– 400 мл кефіру жирністю не менше 2,5%,
– сіль,
– перець.
Спосіб приготування
У глибокій посудині змішуємо сметану та кефір. Додаємо сіль та перець за смаком. Щоб вийшов солоний сир, достатньо додати 2 чайні ложки солі. Перемішуємо масу до однорідної консистенції.
Друшляк вистеляємо марлею, згорнутою в 4 рази, та виливаємо суміш. Накриваємо марлею зверху та придавлюємо тарілкою.
Ставимо в холодильник на два дні та час від часу зливаємо сироватку, що утворюється.
Після двох днів викладаємо готовий сир у посудину, надаючи йому потрібної форми.
Для більш пікантного смаку до сиру фета можна додати прованські трави або паприку.