ko.net.ua

Пляцок «Маківник»

Тісто:

– маргарин м’який – 125 г,

– цукрова пудра – 100 г,

– яйця курячі – 2 шт.,

– борошно пшеничне – 150 г,

– розпушувач для тіста – 1 ч. л.,

– мелені сухарі.

Макова маса:

– мак – 3 склянки,

– яйця курячі – 4-5 шт.,

– цукрова пудра – 300 г,

– маргарин або масло – 225 г,

– манка або крохмаль – 1,5 ст. л.,

– сік лимона – за бажанням.

Шоколадна помадка:

– чорний шоколад – 150 г,

– молоко – 6 ст. л.,

– масло вершкове – 90 г.

Спосіб приготування

Готуємо макову масу.

Сухий мак запарити окропом, відцідити, перемолоти. Додати поступово яйця, цукрову пудру, маргарин, манку чи крохмаль, сік лимона – за бажанням і все добре розтерти.

Готуємо тісто.

Розділити білки та жовтки. Білки відкласти в холодильник. Розтерти маргарин із цукровою пудрою. Додати жовтки, знову добре розтерти.

Додати просіяне з розпушувачем борошно, вимішати. Наостанок акуратно ввести збиті білки. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом або змащене жиром. Щедро посипати меленими сухарями.

Зверху рівномірно розподілити макову масу. Пекти маківник у розігрітій духовці при 180-200 градусах до сухої скіпки.

Готуємо шоколадну помадку.

Подрібнений шоколад залити молоком, розтопити на малому вогні, відкласти. Додати масло, добре розтерти. Полити охолоджений пляцок.