ko.net.ua

Салат Гніздо глухаря

Інгредієнти:

– курка (філе) – 500 г,

– яйця – 5 шт.,

– картопля – 500 г,

– цибуля – 100 г,

– огірок свіжий – 250 г,

– сіль, зелень – за смаком,

– майонез – за смаком,

– олія рослинна – за смаком,

– перепелині яйця – 3-4 шт.

Спосіб приготування

Куряче філе відварюємо до готовності. Охолоджуємо. Нарізаємо.

Цибулю теж подрібнюємо. Заливаємо її окропом. Залишаємо на 10 хвилин. Потім зливаємо воду. Промиваємо в холодній воді.

Картоплю чистимо. Натираємо на тертці для корейської моркви або нарізаємо тонкою соломкою. Смажимо картоплю у великій кількості рослинної олії. Щоб картопля не злипалася, смажимо її маленькими порціями.

Огірки нарізаємо соломкою. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на дрібній тертці. Зелень дрібно нарізаємо.

Змішуємо картоплю (трохи картоплі залишаємо для прикрашання), огірки, філе, білки, цибулю. Солимо на власний смак. Заправляємо майонезом.

Викладаємо в салатницю. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Робимо заглиблення. По колу викладаємо картоплю. У заглиблення ставимо варені та очищені перепелині яйця.