ko.net.ua

Пісний шоколадно-кавовий кекс із вишнями

Інгредієнти:

– 500 г заморожених вишень (або у власному соку),

– 1 склянка соку, який стік після розморожування та видалення кісточок із ягід (або вишневого компоту),

– 0,5 склянки цукру (якщо компот, тоді цукру менше),

– 2 ст. л. меду,

– 0,5 склянки рафінованої олії,

– 1 ст. л. какао (з гіркою),

– 1 ч. л. розчинної кави,

– 1 ч. л. соди,

– кориця, ванілін,

– борошна («скільки візьме») приблизно 2 склянки.

Спосіб приготування

Змішати мед, цукор, олію і вишневий сік (компот).

Поставити на маленький вогонь і трішки розігріти – до розчинення цукру. Потім зняти з вогню й охолодити. Додати у суміш соду (маса посвітлішає і спіниться).

Всипати какао, каву, ванілін та корицю, перемішати. Просіяти борошно (додавати поступово, поки тісто не буде нагадувати густу сметану). Все знову  ретельно перемішати. Наприкінці додати вишню і ще раз обережно перемішати.

Розкласти тісто у формочки для кексів. Тісто має доходити трішки вище, ніж до половини формочок – кекси дуже ростуть. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Готові кекси охолодити.

Полити пісною глазур’ю або просто посипати цукровою пудрою!