ko.net.ua

Солодка ковбаска із сухофруктів

Інгредієнти:

– 250 г фініків,

– 100 г кунжуту,

– 150 г кеш’ю,

– 250 г кураги,

– 50 г насіння соняшнику,

– 1 ст. л. апельсинової цедри,

– щіпка кориці,

– щіпка кардамону.

Спосіб приготування

Очистіть фініки від кісточок і замочіть разом з курагою в окропі на 15–20 хвилин. Подрібніть у м’ясорубці (якщо хочете отримати більш однорідну структуру) або в блендері (якщо хочете відчувати шматочки).

Горіхи та половину кунжуту злегка просмажте на сковороді чи в духовці й додайте до сухофруктів. Всипте насіння, апельсинову цедру, корицю та кардамон. Ретельно перемішайте.

Сформуйте з отриманої маси ковбаски, обваляйте їх у кунжуті. Поставте в холодильник і дістаньте через кілька годин.