ko.net.ua

Ароматна грибна юшка

Інгредієнти:

– гриби білі сушені – 50 г,

– морква середня – 1 шт.,

– цибуля середня – 1 шт.,

– картопля – 2 шт.,

– лавровий лист – 1 шт.,

– борошно – 3–4 ст. ложки,

– сметана – 200 г,

– сіль, цукор, перець.

Спосіб приготування

Замочуємо гриби на три години. Потім у цю рідину (разом з грибами) доливаємо ще води і ставимо на вогонь.

Поки відвар закипає, нарізаємо кубиками цибулю, тремо на тертці моркву. Обсмажуємо цибулю та моркву в олії до золотистого кольору.

Картоплю нарізаємо кубиками і вкидаємо до грибів. Варимо 10 хвилин.

Додаємо в каструлю зажарку. Варимо до готовності картоплі.

На сухій сковороді, постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до жовтуватого кольору. Даємо охолонути. Ретельно перемішуємо зі сметаною. Має вийти суміш середньої густини.

Увага! Густину юшки регулюють борошном. У підсумку ви можете отримати або суп, або густий соус.

Акуратно додаємо борошняну суміш у грибну юшку. Солимо, перчимо. Прикрашаємо зеленню.