ko.net.ua

Пончики карнавал

Інгредієнти:

– борошно – 800 г,

– вершкове масло – 120 г,

– цукрова пудра – 100 г,

– дріжджі – 60 г,

– яєчні жовтки – 12 шт.,

– молоко – 400 мл,

– яйця – 2 шт.,

– сіль,

– ром,

– лимон.

Спосіб приготування

Борошно (150–200 г) змішуємо з розведеними в теплому молоці дріжджами, накриваємо миску з опарою серветкою і залишаємо в теплому місці, щоб піднялася.

Потім додаємо інші продукти, крім борошна, і ретельно вимішуємо до однорідної консистенції. Поступово всипаємо борошно.

Готове тісто поміщаємо в тепле місце й залишаємо, щоб воно збільшилося удвічі.

Тісто розкачуємо в пласт завтовшки 1–1,5 см, вирізаємо круглими виїмками або склянками коржі діаметром 6 см і накриваємо їх тканиною, посипаною борошном. Залишаємо пончики на 30 хвилин у теплому місці, щоб піднялися.

У глибокій каструлі розігріваємо олію (вона має бути не дуже гарячою) й обсмажуємо в ній пончики з обох боків до рум’яної скоринки.

Готові пончики посипаємо ванільним цукром і подаємо з варенням або джемом.