ko.net.ua

Бефстроганов

Інгредієнти:

– цибуля-шалот – 2 шт.,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– яловичина, вирізка – 250 г,

– коньяк – 30 мл,

– часник – 2 зубчики,

– паприка – 1 ч. л.,

– гірчиця – 1 ст. л.,

– сметана – 100 г,

– огірки мариновані – 2 шт.,

– зелень петрушки,

– сіль, перець.

Спосіб приготування

Дрібно нарізаємо цибулю. У сковороді розігріваємо олію, додаємо вершкове масло й викладаємо цибулю. Злегка обсмажуємо, додаємо роздавлений часник, коньяк і даємо випаруватися алкогольному аромату. Приправляємо цибулю паприкою, перемішуємо та знімаємо сковороду з вогню.

Яловичину нарізаємо брусочками 1х4 см і солимо. У сковороді, де готувалася цибуля, розігріваємо олію. Викладаємо яловичину так, щоб кожен шматочок вільно обсмажувався. Коли м’ясо підрум’яниться з одного боку, перемішуємо і смажимо далі, до появи золотистої скоринки з усіх боків.

Додаємо смажену цибулю, перемішуємо, вливаємо сметану та кладемо гірчицю. Нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

Подаємо бефстроганов з картопляним пюре, маринованими огірками та петрушкою.