ko.net.ua

Хлібний кекс із рибою

Інгредієнти:

– батон – 500 г,

– хек розморожений (філе) – 800 г,

– сьомга свіжа (філе) – 200 г,

– яйця – 4 шт.,

– цибуля – 2 шт.,

– молоко (2,5%) – 140 мл,

– сир «Пармезан» – 20 г,

– вершкове масло – 50 г,

– печериці – 400 г,

– мариновані огірки – 3 шт.,

– сир (9%) – 25 г,

– олія – 100 мл,

– сіль – 15 г,

– чорний мелений перець – 5 г,

– мускатний горіх – 1 г,

– куркума – 3 г.

Спосіб приготування

Обсмажте подрібнену цибулю, викладіть її. На цій же сковороді обсмажте нарізані кубиками печериці, наприкінці приправте їх чорним меленим перцем. Окремо обсмажте кубики сьомги.

Збийте два яйця з молоком та сіллю до однорідності, додайте до грибів. Смажте до готовності яєць. З батона зріжте скоринку, а м’яку частину покришіть і залийте молоком на 20 хв.

Через м’ясорубку з дрібною решіткою двічі пропустіть філе хека й розмочений у молоці хліб, додайте сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і сир. Потім два збиті яйця та розтоплене вершкове масло, перемішайте фарш і відбийте його.

Дно та борти силіконової форми з отвором вистеліть фаршем (2/3). Усередину викладіть шарами дрібно порізані мариновані огірки, цибулю, грибну начинку з омлетом, потім кубики обсмаженої сьомги. Закрийте начинку рибним фаршем, що залишився (1/3). Випікайте 30 хв. при температурі 180°С.

Три скибки батона підсушіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 10 хв. Потовчіть на крихту. Змішайте з натертим пармезаном та куркумою.

Через 10 хв. після початку випікання дістаньте кекс з духовки, присипте половиною хлібно-сирної крихти. Ще через 10 хв. дістаньте кекс, переверніть його на деко з пергаментом та присипте поверхню крихтою, що залишилася. Запікайте ще 10 хв., поки підрум’яниться.