ko.net.ua

Мариновані сливи з часником

Інгредієнти:

– сливи – 2 кг,

– часник – 4 головки,

– вода – 750 мм,

– цукор – 300 г,

– оцет 9% – 100 мм,

– гвоздика – 3 шт.,

– перець духмяний горошком – 6 шт.

Спосіб приготування

Сливи добре вимийте й видаліть кісточки, але плоди не розрізайте. Можете надрізати збоку, але не до кінця. Замість кісточки в сливу вставте зубок часнику. Якщо зубчики занадто великі, розріжте їх навпіл.

Приготуйте маринад: воду закип’ятіть, додайте в неї гвоздику, запашний перець, цукор та оцет, проваріть 2 хвилини.

У стерилізовані банки покладіть сливи, начинені часником. Залийте їх киплячим маринадом до самого верху. Залишіть на годину. Потім злийте маринад назад у каструлю.

Знову закип’ятіть і залийте сливи. Тепер нехай постоять у маринаді близько 8 годин. Можна залишити їх на ніч.

Відтак ще раз зливаємо маринад у каструлю й доводимо до кипіння. Знову заливаємо його в сливи і відразу закриваємо кришками.

Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження.

Ця смачна закуска здивує всіх ваших гостей. Спробувавши одну пікантну сливку, вони обов’язково попросять рецепт і потягнуться за наступною!

Смачного!